Floorballclub Stimulo Denderleeuw, opgericht in 1993,  is de oudste nog bestaande floorballclub in België.


De Denderstreek als bakermat

In het kader van zijn eindwerk als regent Lichamelijke Opvoeding, introduceerde Luc Simon in 1987 de floorballsport aan leerlingen uit het basisonderwijs van het toenmalig Heilig Kruis College (nu IKSO) te Denderleeuw.

Na een succesvol gemeentelijk sportkamp stichtte hij in december 1987 de eerste echte floorballclub in België, met name Jakari Denderleeuw. Deze club verhuisde een paar keer van locatie en vond in de toenmalige Sportschuur te Liedekerke een nieuwe trainingslocatie.

Begin jaren 90 werden een aantal nieuwe floorballclubs opgericht in Denderleeuw (FBC Stimulo Denderleeuw), Iddergem (Juventus Iddergem) en Denderhoutem (Denderhoutem Dream Team). Iets later ontstonden ook bijkomende floorballclubs in Aalst (TMD Aalst) en Roosdaal (GSF Strijtem).

Een hart voor jeugdwerking

Om enerzijds de sport in de Denderstreek te promoten en om anderzijds het voortbestaan van de vereniging te verzekeren, startte Floorballclub Stimulo Denderleeuw vanaf 1995 met haar jeugdwerking.

Door het continue promoten van de sport in de scholen, groeide het aantal jeugdspelers door de jaren heen steeds verder. Vandaag telt onze club een 100-tal leden, waarvan bijna 90 spelers.